Vragen over een auto of een afspraak maken? Bel ons0517 39 22 22
Al 70 jaar eersteklas aanbod
Gratis auto bezorgen of proefrit aan huis
Standaard 6 maanden landelijke garantie
Beste online dealer 2018!

Autoverzekering vergelijken


Iedereen die in Nederland woont en een auto heeft, is verplicht een autoverzekering af te sluiten. Een autoverzekering zorgt ervoor dat u bent verzekerd voor schade aan uw auto en schade die u veroorzaakt aan andere auto’s. Om te weten welke autoverzekering het beste bij u past, is het interessant om autoverzekeringen te vergelijken. 

Er zijn veel autoverzekeringen waar u uit kunt kiezen, denk aan de verzekeraar en de dekking. Het kan zo zijn dat u bij een andere verzekeraar met dezelfde dekking goedkoper uit bent. Bij ons kunt u autoverzekeringen en autoverzekeraars vergelijken.

Dekkingen binnen een autoverzekering

Als u een autoverzekering wilt afsluiten, kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. Niet alle dekkingen zijn geschikt voor elke auto. Zo is de dekking all-risk niet geschikt voor auto’s die ouder zijn dan 5 jaar, omdat de hogere premie niet opweegt tegen de vergoeding die u ontvangt bij grote schade. Er zijn drie verschillende dekkingen.

WA dekking

De WA dekking is de basisverzekering die voor iedereen verplicht is. Kiest u voor een WA dekking, dan bent u alleen verzekerd voor schade aan anderen. Wat niet verzekerd is, zijn: diefstal en inbraak, brand- en stormschade, ruitschade, vandalisme en schade aan eigen auto. Deze verzekering is de goedkoopste van de drie. Heeft u een auto die 12 jaar of ouder is en een lage dagwaarde heeft, dan is deze dekking het beste.

WA+ dekking

De WA+ dekking wordt ook wel beperkt casco genoemd. Deze verzekering is geschikt voor auto’s die zo’n 6 tot 12 jaar oud zijn. Bij WA+ wordt, naast schade aan anderen, ook diefstal en inbraak, brand- en stormschade en ruitschade verzekerd. Vandalisme en schade aan eigen auto zijn niet inbegrepen.

All-risk

All-risk is de meest volledige dekking, ook wel volledig casco genoemd. Bij deze dekking is alles verzekerd. Het is tevens de meest dure dekking. Daarom is all-risk vooral handig bij nieuwe auto’s of occasions tot en met 5 jaar oud.  

Autoverzekering vergelijken in 5 stappen

Na het invullen van enkele gegevens in de zoekbalk kunt u direct zien welke autoverzekering voor u de beste voorwaarden heeft. Wilt u liever een verzekeraar met de beste voorwaarden? Kijk dan naar de beste polis score. Doorloop de onderstaande 5 stappen om verschillende autoverzekeringen te vergelijken.

  1. Vul uw gegevens in bovenstaande zoekbalk in. Dit betreft uw kenteken, postcode, huisnummer en geboortedatum. Klik op ‘Start met vergelijken’.
  2. Vervolgens kunt u op de pagina die verschijnt uw schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en e-mailadres invullen.
  3. Kies bij punt 2 uw gewenste dekking. U kunt kiezen uit WA (verplichte basisdekking), WA+ (aanvullende dekking) of all-risk (volledige dekking). 
  4. Als u vervolgens op ‘Bereken premie’ onder de gewenste dekking klikt, ziet u verschillende verzekeraars en bijbehorende kosten.
  5. Wilt u meer informatie over een bepaalde verzekeraar? Klik dan op ‘Bekijk’ of ‘Meer informatie’. U ziet vervolgens wat er wel en niet in de maandelijkse kosten zit en waar u voor bent verzekerd. Tip: kijk eventueel ook naar pechhulp.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering

Als u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, is het handig om, naast het kiezen van een voor u fijne autoverzekering, rekening te houden met een aantal aspecten. Denk aan het overstappen van autoverzekering. Het is handig om uw huidige autoverzekering nog even aan te houden, totdat u daadwerkelijk een nieuwe heeft. In een aantal gevallen kan het namelijk zo zijn dat een verzekeraar een aanvraag niet accepteert. Bijvoorbeeld als u in het verleden veel schade heeft gereden of achterstallige betalingen heeft gehad. De kans is groot dat u een duurdere autoverzekering moet afsluiten als u tussen wal en schip valt. 

Heeft u vragen over het verzekeren van uw auto of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag of zoekt u een specifieke auto?

Bel (0517) 39 22 22

Bel ons

25 klanten beoordelen Auto Synyco met een 9,5 / 10 - klantenvertellen.nl