Vragen over een auto of een afspraak maken? Bel ons0517 39 22 22
Al 70 jaar eersteklas aanbod
ANWB partner
Proefritaanhuis
Winnaar online dealer Awards

Autoverzekering vergelijken


Iedereen die in Nederland woont en een auto heeft, is verplicht een autoverzekering af te sluiten. Een autoverzekering zorgt ervoor dat u bent verzekerd voor schade aan uw auto en schade die u veroorzaakt aan andere auto’s. Om te weten welke autoverzekering het beste bij u past, is het interessant om autoverzekeringen te vergelijken. 

Er zijn veel autoverzekeringen waar u uit kunt kiezen, denk aan de verzekeraar en de dekking. Het kan zo zijn dat u bij een andere verzekeraar met dezelfde dekking goedkoper uit bent. Bij ons kunt u autoverzekeringen en autoverzekeraars vergelijken.

Dekkingen binnen een autoverzekering

Als u een autoverzekering wilt afsluiten, kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. Niet alle dekkingen zijn geschikt voor elke auto. Zo is de dekking all-risk niet geschikt voor auto’s die ouder zijn dan 5 jaar, omdat de hogere premie niet opweegt tegen de vergoeding die u ontvangt bij grote schade. Er zijn drie verschillende dekkingen.

WA dekking

De WA dekking is de basisverzekering die voor iedereen verplicht is. Kiest u voor een WA dekking, dan bent u alleen verzekerd voor schade aan anderen. Wat niet verzekerd is, zijn: diefstal en inbraak, brand- en stormschade, ruitschade, vandalisme en schade aan eigen auto. Deze verzekering is de goedkoopste van de drie. Heeft u een auto die 12 jaar of ouder is en een lage dagwaarde heeft, dan is deze dekking het beste.

WA+ dekking

De WA+ dekking wordt ook wel beperkt casco genoemd. Deze verzekering is geschikt voor auto’s die zo’n 6 tot 12 jaar oud zijn. Bij WA+ wordt, naast schade aan anderen, ook diefstal en inbraak, brand- en stormschade en ruitschade verzekerd. Vandalisme en schade aan eigen auto zijn niet inbegrepen.

All-risk

All-risk is de meest volledige dekking, ook wel volledig casco genoemd. Bij deze dekking is alles verzekerd. Het is tevens de meest dure dekking. Daarom is all-risk vooral handig bij nieuwe auto’s of occasions tot en met 5 jaar oud.  

Autoverzekering vergelijken in 5 stappen

Na het invullen van enkele gegevens in de zoekbalk kunt u direct zien welke autoverzekering voor u de beste voorwaarden heeft. Wilt u liever een verzekeraar met de beste voorwaarden? Kijk dan naar de beste polis score. Doorloop de onderstaande 5 stappen om verschillende autoverzekeringen te vergelijken.

  1. Vul uw gegevens in bovenstaande zoekbalk in. Dit betreft uw kenteken, postcode, huisnummer en geboortedatum. Klik op ‘Start met vergelijken’.
  2. Vervolgens kunt u op de pagina die verschijnt uw schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en e-mailadres invullen.
  3. Kies bij punt 2 uw gewenste dekking. U kunt kiezen uit WA (verplichte basisdekking), WA+ (aanvullende dekking) of all-risk (volledige dekking). 
  4. Als u vervolgens op ‘Bereken premie’ onder de gewenste dekking klikt, ziet u verschillende verzekeraars en bijbehorende kosten.
  5. Wilt u meer informatie over een bepaalde verzekeraar? Klik dan op ‘Bekijk’ of ‘Meer informatie’. U ziet vervolgens wat er wel en niet in de maandelijkse kosten zit en waar u voor bent verzekerd. Tip: kijk eventueel ook naar pechhulp.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering

Als u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, is het handig om, naast het kiezen van een voor u fijne autoverzekering, rekening te houden met een aantal aspecten. Denk aan het overstappen van autoverzekering. Het is handig om uw huidige autoverzekering nog even aan te houden, totdat u daadwerkelijk een nieuwe heeft. In een aantal gevallen kan het namelijk zo zijn dat een verzekeraar een aanvraag niet accepteert. Bijvoorbeeld als u in het verleden veel schade heeft gereden of achterstallige betalingen heeft gehad. De kans is groot dat u een duurdere autoverzekering moet afsluiten als u tussen wal en schip valt. 

Heeft u vragen over het verzekeren van uw auto of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag of zoekt u een specifieke auto?

Bel (0517) 39 22 22

249 klanten beoordelen met een 9.2 / 10 - klantenvertellen.nl